Начало ММА Деймиън Майа иска да счупи рекорд в UFC
0

Деймиън Майа иска да счупи рекорд в UFC

Деймиън Майа иска да счупи рекорд в UFC
0

Деймиън Майа не мисли да се отказва от професионалния ММА, а да чупи рекорди. Майсторът на бразилското джу джицу иска да прибави поне още една битка в UFC към резюмето си, а след това да счупи рекорда на Доналд Серони за най-много победи в организацията.

„Бих искал да направя още две битки, но ако следващата ми е последна, няма проблем. Мисля, че съм изпълнил ролята си и съм щастлив с това, което направих през годините. Може би бих искал да съм боеца с най-много победи. Имам само една по-малко от Серони, така че ми трябват две, за да го мина„, сподели Майа пред „Canal Encarada“.

Доналд Серони има 23 победи, от които 16 с КО/ТКО/събмишън, а Майа има 22 победи в Октагона. Бразилецът, който се е отдал на развиването на свой YouTube канал и издаването на книга с лични истории, за последно се изправи срещу Джилбърт Бърнс на 14-ти март в Бразилия и загуби с ТКО в първия рунд, а непосредствено след битката обяви, че би искал среща именно с „Каубоя“ или Диего Санчес.

Серони има насрочена битка с Антъни Петис за 9-ти май. Това ще бъде негово връщане в клетката след загубата от Конър Макгегър за по-малко от минута през януари. Това бе трета поредна загуба за „Каубоя“ от средата на 2019-та насам. Преди това той бе спрян от Тони Фъргюсън и Джъстин Гейджи. Последните двама трябва да премерят сили в спор за временния пояс в лека категория на 9-ти май на събитието UFC 249.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".