Начало ММА Фигейредо е качил 9 килограма след кантара за битката с Морено

Фигейредо е качил 9 килограма след кантара за битката с Морено

Фигейредо е качил 9 килограма след кантара за битката с Морено
0

Новият шампион на UFC в категория „муха“ – Дейвесон Фигейредо, е отбелязал ръст от 9 килограма в теглото си минути преди битката с Брандън Морено.

В предишния ден той влезе успешно в нормата на кантара, а след това за около 24 часа е увеличил теглото си с 15,5%.

В сравнение с него мексиканецът е увеличил масата си с 5,5 килограма след везната.

По време на впечатляващата битка за шампионския пояс ударите на Фигейредо изглеждаха много по-тежки и той прати съперника си три пъти в нокдаун.

Така той си върна обратно пояса, който именно Брандън му отне. Двамата вече имат по една победа и едно равенство в трилогия сблъсъци и се очаква да видим четвърта – решителна.

Любопитно е, че Сирил Ган е свалил 1 килограм във времето от кантара до схватката с Франсис Нгану.

Французинът спечели първите два рунда, но след това беше изненадан с впечатляващи борцови и граплинг техники от шампиона в тежка категория.

Така след три рунда на доминация, четири тейкдауна и около 8 минути контрол – „Хищника“ защити титлата си.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.