Начало Видео Георги Валентинов се размина само с лека контузия (ВИДЕО)

Георги Валентинов се размина само с лека контузия (ВИДЕО)

Георги Валентинов се размина само с лека контузия (ВИДЕО)
0

Добри новини! Георги Валентинов няма счупване и бързо ще се завърне в залата.

Един от най-добрите ни ММА бойци изплаши феновете си със сериозна травма по време на третото издание на GRAND FIGHT ARENA в Стара Загора, където се изправи срещу бразилския шампион Флавио Пина де Соуса и го победи със съдийско решение – 3:0.

При един кик във втория рунд 26-годишният боец прегъна свирепо глезена на десния си крак и доигра битката с жестоки болки. Веднага след това бе откаран с линейка в местната болница и съмнения за счупване. Първоначалният ренген показа, че няма увреждане на костите, но докторите в Стара Загора препоръчаха на състезателя да премине и задължителен ядрено-магнитен резонанс в София малко, след като спадне огромният оток, който се бе получил.

Валентинов се прибра в столица още на другия ден, а днес е минал нови прегледи, които са показали добри новини. Бойната ни звезда има само разтегната връзка и никакво разкъсване. Така възстановяването му ще продължи около 2 седмици, в които трябва пълен покой.

За боеца този момент е много важен, тъй като е пред дебют във втората в света престижна верига в смесените бойни изкуства „Белатор“. Двубоят му на 5-ти октомври бе проследен от скаути на организацията, които се очаква да го поканят в най-скоро време.

„Мачът като цяло тръгна добре, въпреки че бразилецът доста ме изненада. Беше доста крив, не успявах да му хвана дистанцията. Сменяше гарда. Беше разчупен. В края на първия рунд усетих, че започвам да влизам в мача и да напипвам дистанцията. В началото на втория рунд пласирах много тежък кик с ходилото в неговия пищял. Исках да направя подсечка, но той подложи и усетих страшна болка. Половината на втория и целият трети рунд ги изкарах на магия. Само на воля и сърце. Целият ми десен крак изтръпна. Него чувствах въобще, но гледах да го скрия от противника ми, защото той щеше да се възползва със сигурност. Благодаря на Господ, че беше с мен и ме опази!“, коментира Валентинов специално за Boec.BG.

Плътно до Георги Валентинов през цялото време бе и Джон Кавана. Ирландският треньор, който работи и с голямата звезда на UFC Конър Макгрегър, за първи път бе в ъгъла на българския боец. Двамата ще продължат съвместно и занапред.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.