Начало ММА Гловър Тейшейра: Алекс Перейра е готов за Адесаня още преди UFC

Гловър Тейшейра: Алекс Перейра е готов за Адесаня още преди UFC

Гловър Тейшейра: Алекс Перейра е готов за Адесаня още преди UFC
0

Ветеранът Гловър Тейшейра говори за реалната възможност скоро да видим мач между новакът в UFC Алекс Перейра и Израел Адесаня за титлата в средна категория. Перейра и Адесаня имат вече два мача на кикбоксовия ринг и бразилецът записва две победи, една от които с брутален нокаут.

За трети мач между тях, този път по правилата на ММА, се говори отдавна. Перейра е шампион по кикбокс в GLORY като държи едновременно титлите в средна и в лека тежка. В ММА актива си има записани шест срещи, от които само две в UFC. Предстои му мач с Шон Стрикланд и победителят ще се класира под №1 претендент за титлата на Адесаня. Разбира се, едва след три мача, съществува възможност да не му бъде дадена възможост да се бие за пояса.

Според Тейшейра обаче скромния опит на Перейра няма да му попречи срещу шампиона.

„Не искам да дискредитирам Адесаня, но Перейра е готов за него далеч преди да се появи в UFC.“ обясни Тейшейра. „Знам, че ще успее да изкатери стълбата. Заради стиловете. Стиловете правят битките и Алекс става все по-добър.

Момчето е толкова умен. Учи се много бързо и е абсолютен гений, когато става въпрос за битки.“

Първите си два мача Перейра спечели с унищожително летящо коляно, което му изкара бонус за представяне на вечерта и с единодушно решение над сънародника му Бруно Силва.

Шон Стрикланд ще бъде сериозно изпитание за бразилеца. Той е в серия от шест поредни победи, включващи имената на Джак Хермансон и Юрая Хол.

Тейшейра сподели още, че е наясно колко много трябва да учи неговият приятел, но е убеден в победата му при евентуален сблъсък с Адесаня.

„Заради стиловете. Не мисля граплинг уменията на Адесаня за достатъчни да победи Перейра. Ще трябва да се бият в стойка, а там предимството е за Алекс.“