Начало ММА Тейшейра: Догодина по това време ще гледаме Перейра срещу Адесаня
0

Тейшейра: Догодина по това време ще гледаме Перейра срещу Адесаня

Тейшейра: Догодина по това време ще гледаме Перейра срещу Адесаня
0

Световният шампион на UFC в лека тежка категория Гловър Тейшейра очаква догодина по това време Израел Адесаня да брани титлата си срещу Алекс Перейра. Според него, сънародникът му е на три победи от възможността да атакува пояса в средна категория.

Перейра доби огромна популярност още при дебюта си в организацията. Той нокаутира Андреас Михаилидис с летящо коляно на UFC 268 и отправи ясно послание към Адесаня. Двамата имат обща история, като Алекс е спечелил досегашните им две битки по правилата на кикбокса. Той е единственият боец в света, който е нокаутирал Израел и именно това прави бъдещ техен двубой в октагона абсолютно непредсказуем.

Тейшейра е един от спаринг партньорите на Перейра. Двамата се познават отлично, но въпреки това настоящият шампион лека тежка категория е впечатлен от дебюта на сънародника си.

Казах му, че догодина по това време, той ще се бие за титлата с Адесаня. Три мача. Точно толкова го делят от Израел. Особено след начина, по който спечели при дебюта си. Нямаше как да стане по-добре. Като негов треньор и спаринг партньор, той ме накара да се гордея”, споделя Тейшейра.

Той допълни, че Перейра се учи много бързо на тънкостите в боя в клетката. „Има още какво да научи, това е нормално, защото досега не е правил подобно нещо. Но попива изключително бързо. В следващия мач ще бъде още по-добър. За седмица научава неща, които друг ще разбере за 6 месеца”, каза още шампионът.