Начало Бокс Михаил Таков: Малшанс и контузии белязаха годината на Радо Панталеев
0

Михаил Таков: Малшанс и контузии белязаха годината на Радо Панталеев

Михаил Таков: Малшанс и контузии белязаха годината на Радо Панталеев
0

Двукратният носител на приза за Треньор №1 на България Михаил Таков коментира изминаващата 2021 година. Главният специалист в боксовия клуб ЦСКА даде своята оценка пред сайта на БФ Бокс. Той говори за представянето на боксьорите на „червените”, които спечелиха титлата и Купата на България при мъжете, като засегна и други теми.

Г-н Таков, годината вече е към края си, как ви се стори тя на вас, предвид и спечелените титла и Купа на България от боксьорите на ЦСКА?

– Мога да кажа, че това бе една тежка година. Особено за тези, които участваха и по големите първенства. Радо (Панталеев) имаше шансове в квалификациите и можеше да отиде на Олимпийските игри в Токио. Там обаче такива неща се случиха и по отношение квотата, която трябваше да спечели, но накрая направиха така, че да остане без нея. След това годината му бе белязана и от куп травми. В последния момент успя да вземе участие на Световното първенство, макар да беше под въпрос. Отиде и бе споходен от малшанс, заедно с Даниел Асенов, да се паднат с толкова именити и титулувани противници, особено този на Радо. На Световното взеха участие и други боксьори, картотекирани към ЦСКА – като Венсан Киркоров, Кирил Русинов, както и  Кристиян Николов, който беше много близо до медал. От гледна точка на ЦСКА, годината бе добра.

Много позитиви се изговориха за Кристиян, най вече, за неговото силно влизане в мъжкия бокс на световно първенство. Какви се стори той?

– Малко още му трябва да натрупа опит. Има физическата сила, но му е нужно и още малко самочувствие. Като цяло мога да кажа, че годината бе на приливи отливи. Положението е такова, че покрай тези болести, днес го гледаш здрав, водиш го на състезание, на другия ден болен. Не може да се направи конкретна подготовка, защото всичко е много динамично.

За догодина как виждате нещата, с оглед потенциала, който имате?

– С тази динамична обстановка, нищо не мога да кажа. Ето сега се появи и нов вирус, нищо не се знае. Да видим какво ще е положението.