Начало Видео Гловър Тешейра посрещнат геройски в градa му (ВИДЕО)

Гловър Тешейра посрещнат геройски в градa му (ВИДЕО)

Гловър Тешейра посрещнат геройски в градa му (ВИДЕО)
0

Новият шампион на UFC в „полутежка“ категория Гловър Тешейра получи геройско посрещане в града, в който живее от 1999 година насам. Освен парад по случай спечелването на титлата, той получи и символичния „Клю на града“.

Толкова се радвам, че това се случва тук. Дойдох в Данбъри през 1999-а година и хората отвориха ръцете си за мен. Това наистина е земята на възможностите. Имах мечта в Бразилия да съм професионален спортист. Повечето хора знаят колко трудно е това там“, сподели бразилецът пред насъбралата се тълпа в Данбъри, Кънектикът.

На събитието UFC 267 преди по-малко от месец Тешейра отказа Ян Блахович със събмишън във втория рунд и така завоюва пояса при 93-килограмовите на 42-годишна възраст.

„В Бразилия не можех да тренирам и да се развивам. Дойдох тук и си казах, че искам да съм шампион. Моят бивш треньор Грег Дейвис тогава ме попита защо тренирам. Аз му казах, че искам да съм шампион на UFC“, разказа още Тешейра.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".