Начало ММА UFC подготвя сблъсък между Анакалаев и Сантос
0

UFC подготвя сблъсък между Анакалаев и Сантос

UFC подготвя сблъсък между Анакалаев и Сантос
0

Следващото предизвикателство пред боеца в „полутежка“ категория на UFC Магомед Анкалаев може и да е най-тежкото му такова досега. Според mmafighting.com и ESPN руснакът ще премери сили с бившия претендент за титла Тиаго Сантос през март, 2022.

Акалаев и Сантос са девети и десети в ранглистата при 93-килограмовите към момента. Магомед е в серия от седем поредни победи, като преди по-малко от месец надигра бившия претендент за пояса в дивизията Волкан Йоздемир на събитието UFC 267. Единственото поражение за Анкалаев в организацията бе нанесено от Пол Крейг в дебюта на руснака във веригата.

Сантос се завърна към победите с единодушно съдийско решение над Джони Уокър в главнат абиткана „UFC Vegas 28“. Това постижение прекъсна серията му от три поредни загуби. Към момента статистиката му в UFC е с четири победи и три поражения. В двубой за титлата той отстъпи пред Джон Джоунс в изключително оспорвана битка през 2019.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".