Начало ММА Какво трябва да знаем за Конър и Серони преди битката

Какво трябва да знаем за Конър и Серони преди битката

Какво трябва да знаем за Конър и Серони преди битката
0

Конър Макгрегър и Доналд Серони най-сетне ще премерят сили в октагона. Сблъсъкът им на UFC 246 изглежда позакъснял, но в ММА не бива да подценяваш съперника си и за секунда. Още повече, когато срещу теб излиза счупилият една дузина рекорди боец, познат като „Каубоя“. Ето какви изводи можем да направим преди очакваната битка според статистиката.

СИЛНИ ПЪРВИ ДВА РУНДА

Кошмар е да се биеш срещу Конър в първите две части на мача. Ирландецът има 21 победи в ММА, като в 19 от тях приключва битката до края на втория й рунд. Единствено Макс Холоуей и Нейт Диаз загубиха от Конър след решение, а това са бойци с уникална брадичка и кардио. „Каубоя“ е бил нокаутиран неведнъж и сега се изправя срещу един от най-страховитите страйкъри за всички времена. Важен съвет преди този мач – не мигайте!

СТРАЙКИНГ

И двамата са силни в този елемент от смесените боеве, но Конър се бие предимно бокс, докато при Серони забелязваме разнообразни елементи от кикбокса. „Каубоя“ може да изненада с някой ритник. Умее да парира добре крошетата към главата си. При Макгрегър забелязваме 75% удари към главата на Еди Алварес и едва 59% на реванша с Диаз. Ирландецът се цели много по-често в тялото на съперника. Все пак, докато е свеж, Конър ще търси нокаута и брадичката на Серони, а не стратегически удари.

ПАРТЕР

Лесно е да се каже, че Серони има предимство тук. Но мисълта, че ще успее да направи тейкдаун и да приложи непосилна за Макгрегър хватка е по-скоро фантастична. Конър показа много добра защита срещу тейкдауни в битката си с най-добрия граплър на планетата – Хабиб Нурмагомедов. А „Каубоя“ не е борец. Ако ирландецът се защитава умело и остави битката на крака в първите рундове, ще нанесе най-много поражения на противника си. Доналд Серони има нужда да прати мача в късните части, където може да събмитне именития си съперник. Тогава той ще се забави и ще греши, може да бъде доминиран в партер.

Конър Макгрегър
Защита от тейкдаун: 70%
загуби след събмишън – 4
Доналд Серони
Защита от тейкдаун: 36%
победи след събмишън – 17

Всички поражения на ирландеца са след предаване. Очаква се „Каубоя“ да потърси слабостите на ирландеца на земя.

НЕИЗВЕСТНИ

Всичко опира до това каква версия на Конър ще видим и дали Серони ще покаже най-доброто от себе си. Факторът „липса на практика“ може да окаже своето влияние. Последната победа на Макгрегър е през 2016, а „Каубоя“ се бие доста често. През последната година дори го стори 4 пъти.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.