Начало ММА Камару вдига категорията, прескача Адесаня
0

Камару вдига категорията, прескача Адесаня

Камару вдига категорията, прескача Адесаня
0

Световният шампион в полусредна категория Камару Усман е категоричен, че ще вдигне теглото и няма да се бие повече в тази дивизия. Нигериецът ще защитава титлата си на UFC срещу Леон Едуардс през следващия месец. И е твърдо решен, ако мачът премине с успех за него, да промени статута си.

Усман обаче няма намерение да отива в категорията на своя приятел Израел Адесаня. Новозеланзецът също е с нигерийски корени, като двамата имат много близки отношения. Поради този факт, Камару няма да се пробва за титлата в средна дивизия, а ще отиде още по-нагоре. Той планира да отиде директно в лека тежка.

След Леон Едуардс ще насочим вниманието си към следваща категория. Гледаме към лека тежка. Дали ще бъде Ян (Блахович) или Иржи (Прохазка), няма значение. Но искам мач за тази титла. Искам да докажа на света, че не случайно има крал на всички категории. Това означава да се биеш с всеки по всяко време. Ще го затвърдя“, отсече Усман.

Камару е в серия от 19 поредни победи. Той се цели в трона на Прохазка, но по всичко личи е готов да се бие и с бившия шампион Блахович.

тагове: