Начало ММА Кикбокс звезда ще дебютира в ММА (СНИМКА)

Кикбокс звезда ще дебютира в ММА (СНИМКА)

Кикбокс звезда ще дебютира в ММА (СНИМКА)
0

Аркадиуш Вжосек, звезда от най-известната верига за кикбокс в света – GLORY, ще направи своя дебют в смесените бойни изкуства. Полякът вече има дата и съперник за първия си ММА сблъсък.

Това ще бъде Томаш Сарара, а двамата ще се срещнат в полската Konfrontacja Sztuk Walki – KSW на събитието KSW 73. Двубоят ще бъде в тежка категория.

Вжосек има баланс от 14 победи и 5 загуби в кикбокса. Той стана известен след като съумя да нокаутира във втория рунд легендата Бадр Хари на събитието GLORY 78, състояло се на 4 септември 2021 година в Ротердам, Нидерландия, а реваншът беше прекратен от футболни хулигани през този март.

37-годишният Томаш Сарара също е кикбоксьор. Той е спечелил 41 срещи, а други 7 е загубил, но никога не се е състезавал в GLORY. Последният му сблъсък в кикбокса се състоя на 23 февруари 2019 година – победа с решение над Адарман Кулибали от Франция. Това беше и негова 21-а поредна победа в този спорт като успехите са постигнати над съперници от 11 държави! През юли (17-и) 2021 година Сарара дебютира в ММА с успех с технически нокаут в третия рунд над хърватина Филип Брадарич на събитието KSW 68.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".