Начало ММА Коста e с 12 килограма над нормата 4 дни преди битката с Ветори

Коста e с 12 килограма над нормата 4 дни преди битката с Ветори

Коста e с 12 килограма над нормата 4 дни преди битката с Ветори
0

Пауло Коста няма как да влезе в нужните килограми за сблъсъка с Марвин Ветори от средна категория. Бразилецът трябва да свали до 84, но в момента е 96 кг. Мачът е в неделя след 6 часа българско време.

Той обаче няма намерение да се отказва и предложи на италианеца да се срещнат по-тежки от очакваното.

„Битката ще се състои, няма да я има само при негов отказ да излезе срещу мен“, започна Коста.

„Предлагам да се срещнем на общо тегло над категорията ни – около 90 килограма. Смятам, че нашата битка на тези килограми ще е по-интересна за феновете. Ще сме по-експлозивни, а не изтощени от сваляне в последния момент.“

„Ако и двамата сме големи, ще видим по-лесно нокаут“.

Мениджърът на Ветори Али Абделазис в момента умува с клиента си какви са вариантите пред тях. Ако двете страни се разберат, това ще е любопитен сблъсък между две от топ имената в средна категория.

Макар и не точно в същата дивизия в момента. Тяхното тегло ще е много близо до нормата за лека тежка.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.