Начало ММА Миочич готов да се боксира с Нгану

Миочич готов да се боксира с Нгану

Миочич готов да се боксира с Нгану
0

ММА звездата Франсис Нгану поиска боксов мач с Тайсън Фюри, но ръкавицата към него хвърля бившият шампион в тежка категория на UFC Стипе Миочич. Хърватинът бе далеч от битките за известно време, но динамиката, която Нгану предизвика в дивизията, породи интереса на огнебореца да се включи.

„Разбирам решението на Франсис Нгану. Искам да кажа, че ще мине много време преди нещо от това да се случи. Нгану се опитваше да придвижи спорта в правилната посока, което е страхотно. Бих се радвал да се бия с Франсис отново в ММА, но това няма да се случи. Иска ми се да беше останал, защото исках още една битка“, заяви Миочич.

Нгану шокира ММА обществеността, след като стана ясно, че не е постигнал съгласие за нов договор с бившите си работодатели. Дейна Уайт твърди, че Франсис се притеснява да води тежки битки в тежка категория и е получил възможност да бъде един от най-добре платените атлети в историята на организацията. Напускането на Нгану съвпадна с влизането на Джно Джоунс при тежките и именно камерунецът трябваше да бъде негов първи опонент. Това обаче няма да се случи и Джон ще се изправи срещу Сирил Ган. Самият Нгану отрича обвиненията, че е бягал от тежки битки и беше подкрепен от много бойци, които твърдят, че финансовите предложения на Уайт често пъти са далеч от това, което трябва да получават бойните атлети.

Що се отнася до бой Нгану-Фюри, „Циганският крал“ сам покани ММА боецът за нещо такова, обещавайки му големи суми от подобен сблъсък. Активностите на Фюри в социалните мрежи обаче не означават нищо. Тепърва ще се види дали двата лагера ще успеят да постигнат съгласие. Нгану заяви, че е готов да изчака, колкото се наложи, но няма нищо против такава битка да се състои през юни или юли.