Начало ММА MMA боец продава ценен трофей за благотворителност
0

MMA боец продава ценен трофей за благотворителност

MMA боец продава ценен трофей за благотворителност
0

Пенсионираният ММА боец Еванджелиста „Сайборг“ Сантос ще продаде един от най-ценните си спортни трофеи, за да помогне на родния си град Рондонополис.

Бразилецът, който е бивш състезател на „Strikeforce“, „Bellator“, и „PRIDE“, създаде аукцион в Ebay за трофея му от победата на Йосуке Нашижима в „PRIDE“ през 2006-та. Тогава той записа събмишън над японеца и си заслужи един от масивните трофеи, които „PRIDE“ раздаваха по това време. Началната цена за трофея е 1000 щатски долара. Тук можете да се включите и вие в наддаването.

„Шофирах през едни от по-бедните квартали в града и видях много къщи, направени от картон, пълни с хора, които не могат да си позволят истински дом. Ако бях по-богат, щях да помогна повече, но не съм. Правя този аукцион и за да спечеля вниманието на правителството“, заяви бившия съпруг на ММА шампионката Крис „Сайборг“ пред бразилската медия „Combate“.

Еванджелиста се надява да накара и други бойци да се включат в тази кауза и да продадат техни ценни трофеи, които „събират прах в домовете“ им.

„Дори не ги използвате и не знаете къде са. Може да са шорти, които сте използвали в битка за титла. Това може да значи много за геновете. Надявам се, че и футболистите ще вземат пример от това“, добави „Сайборг“.

В 19-годишната си професионална ММА кариера бразилецът има 21 победи и 18 загуби. Той се пенсионира на 42-годишна възраст. В кариерата си се е изправял срещу имена като Маурисио Руа, Ник Диаз, Гегард Мусаси и Майкъл Венъм Пейдж.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".