Начало ММА ММА шампион ще воюва срещу Армения

ММА шампион ще воюва срещу Армения

ММА шампион ще воюва срещу Армения
0

Тофик Мусаев, който е шампион на RIZIN в лека категория, ще стане част от азерската армия в конфликта с Армения в Нагорни Карабах. Боецът е получил повиквателна да защити страната си.

Мусаев има баланс от 18 победи и 3 загуби в ММА. Той е спечелил цели 16 срещи преди финалния гонг (14 с нокаут и 2 след събмишън). Азерът се намира в страхотна серия от 14 поредни победи в клетката като няма поражение от над 5 години. През настоящата година Мусаев не е имал нито един сблъсък. През миналата той надделя последователно над Дарък Крукшанк, Деймиън Браун, Джони Кейс и Патрик Фрейре. През януари Мусаев получи предложение да стане част от UFC, но той и неговия екип не го приеха.

Припомняме, че Арсен Арутунян, който е европейски шампион по борба при 61-килограмовите в свободния стил, също ще участва в конфликта. Борецът от Армения заяви, че се е записал да се включи като доброволец в мобилизацията, обявена от властите в родната му страна.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".