Начало ММА Непобеденият Мурзаканов все пак ще дебютира в UFC

Непобеденият Мурзаканов все пак ще дебютира в UFC

Непобеденият Мурзаканов все пак ще дебютира в UFC
0

Азамат Мурзаканов ще направи своя дебют в най-известната ММА верига в света. „Професионалиста“, както е псевдонимът на руския боец, ще спори в октагона срещу Фелипе Линс на събитието UFC on ESPN 31, което ще се проведе на 4 декември. Срещата ще бъде в полутежка категория.

Припомняме, че той трябваше да дебютира през 2019 година, но понесе наказание от две години лишаване на състезателни ММА права от Американската анти-допинг асоциация. Руснакът е нарушил Анти-допинг изискванията на UFC през 2017 г. Две години по-късно той получи и нов сблъсък – срещу Марчин Прачнио, но и той не се състоя.

Мурзаканов има баланс от 10 успеха в 10 срещи. Той е спечелил 8 от тях преди финалния гонг (7 с нокаут и 1 след събмишън). Кариерата при професионалистите за руснака стартира през 2010 година в мма федерацията в родния му Налчик. Там той нокаутира след само 10 секунди Анзор Хакимов. Вторият му сблъсък е пет години по-късно. След още 5 поредни успеха той подписва с ACA, за която изиграва една среща – успех над Георги Сакаев с технически нокаут в първия рунд, след което преминава в Brave FC. Два поредни успеха в компанията привличат вниманието на UFC, които предлагат сблъсък в „Претендентските серии на Дейна Уайт“. Успех с нокаут след точно три минути над Матюс Шефел в края на август означаваше и договор с UFC.

Линс има общ баланс от 14 успеха и 5 поражения в ММА. Той е спечелил 12 срещи преди финалния гонг (8 с нокаут и 4 след събмишън). 36-годишният бразилец се намираше в серия от 4 поредни успеха като всички, той осъществи през 2018 година (технически нокаут над Алекс Никълсън, Джаред Рошолд и Джош Копланд и успех със събмишън в първия рунд над Кайо Аленкар) преди да дебютира в UFC. През миналия сезон той направи неуспешен дебют за компанията, след като загуби от Андрей Арловски на UFC Fight Night 171. Танер Босър продължи пропадането на Линс, нокаутирайки го още в първия рунд на срещата им, която се състоя в края на юни 2020 година.