Начало ММА Нгану взе най-много от UFC 270, но остана далеч от милиона
0

Нгану взе най-много от UFC 270, но остана далеч от милиона

Нгану взе най-много от UFC 270, но остана далеч от милиона
0

Франсис Нгану получи най-тлъстия хонорар от всички участници на галавечерта UFC 270. Световният шампион в тежка категория се справи в 5 рунда срещу претендента Сирил Ган в очаквания с огромен интерес сблъсък. Мачът оглави програмата в Лос Анджелис, като „Хищника“ очаквано си тръгна с най-високата премия от всички.

Според разчетите, Нгану ще получи чек за 600 хиляди долара за представянето си. Сумата е твърда и е предварително договорена според контракта на камерунеца. Това бе последният мач на шампиона по договор с UFC, като той е в процес на преговори за нов.

Със сигурност Нгану ще опита да си осигури по-тлъсти премии, доближаващи или надминаващи 1 милион долара. Към момента обаче Дейна Уайт не изглежда склонен на подобен контракт и не случайно не връчи пояса на шампиона след мача с Ган.

Французинът от своя страна си тръгва от галавечерта с първо поражение, но и с чек за 500 хиляди долара. Това е втората най-солидна премия, предвидена от UFC за цялата програма.

На трето място се нарежда вече бившият шампион в категория муха – Брандън Морено. Мексиканецът е заработил 250 хиляди долара – 200 000 от тях по договор и допълнителни 50 бона като премия за „Мач на вечерта“. Победителят от шоуто Дейвисон Фигейредо, който си върна пояса, взема 200 хиляди (150 хонорар и 50 хиляди бонус).

Това са и единствените бойци, които преминават границата от 100 хиляди долара на UFC 270. Най-близо до нея и пети като сума, е Саид Нурмагомедов. Братовчедът на Хабиб е спечелил 75 хиляди долара, като 25 000 са по договор, а още 50 бона са премия за най-добро представяне при победата над Коуди Стаман. Бонус (50 хиляди) ще получи и Ванеса Демопулос, която победи Силвана Гомес. Така тя заработва общо 62 хиляди долара.