Начало ММА Нунеш свали Шевченко от върха
0

Нунеш свали Шевченко от върха

Нунеш свали Шевченко от върха
0

Аманда Нунеш си върна първата позиция в световната pound for pound ранглиста на UFC. „Лъвицата“ отново е начело в най-престижната класация, включваща звездите от всички категории на организацията.

Това стана възможно, след като бразилката си върна титлата във версия „петел“. Тя не остави никакви шансове на Джулиана Пеня да защити пояса на UFC 277 в Далас, а победата ѝ позволи пак да оглави ранглистата.

Световната шампионка и в категория „перо“ измести от върха Валентина Шевченко. Киргизстанката, която е носителка на пояса в дивизия „муха“, вече е на второ място в класацията. Двете си размениха реплики след победата на Нунеш, като усилено се говори за провеждане на трета битка помежду им.

Снимка: БТА

Аманда спечели предходните две, но от последната им среща минаха близо 5 години. За този период Шевченко влезе в серия от 9 поредни победи, от които 7 защити на пояса.

Сериозно разместване има и в тежка категория при мъжете. Сергей Павлович се изкачи с 6 позиции и вече е под №5, след като постигна спорна победа над Дерик Люис. Срещата бе спряна след по-малко от минута, макар американецът да бе в позиция да продължи битката. След успеха руснакът направи стъпка към претендентското място в дивизията, а Люис отстъпи до №7. Там Благой Иванов запазва 15-ата си позиция.