Начало ММА Официално: Джи Ес Пи сложи край на славната си кариера

Официално: Джи Ес Пи сложи край на славната си кариера

Официално: Джи Ес Пи сложи край на славната си кариера
0

Легендарният Джордж Сейнт-Пиер е изиграл последния си професионален ММА мач. Боецът публикува емоционално съобщение до феновете си в социалните мрежи.

Към него той приложи напечатано обръщение, което саморъчно е подписал.

„Анонсирам оттеглянето си от UFC и смесените бойни изкуства. Ще продължа да тренирам ММА до края на живота си, но е време да спра активната си кариера. Прочетете пълното ми изявление“, заяви Джи Ес Пи.

Ето какво гласи то:

„Анонсирам оттеглянето си от UFC и смесените бойни изкуства. Ще продължа да тренирам ММА до края на живота си, но е време да спра активната си кариера. Винаги съм планирал да напусна спорта, когато самият аз реша. Изисква се много дисциплина да бъдеш шампион. Същото е и с отказването, когато все още се чувстваш добре физически и психически.“

„Има няколко човека, на които искам да благодаря. Първо – на семейството ми. Те са причината за моя успех. На феновете ми. Винаги са били лоялни и за тях се биех. Колкото и трудно да е изглеждало – те бяха там. По време на подготовката ми и изобщо. Отборът ми и треньорите. Научихте ме как да стана най-добрия атлет в Октагона“, продължи Джордж.

„На UFC. Организацията, която ми даде шанс да покажа уменията си пред света. От UFC 46 до UFC 217. Завинаги ще съм благодарен за работата на Лоренцо и Франк Фертита, както и на Дейна Уайт. На всички от UFC. Тези мъже и жени сбъднаха мечтите ми. На спонсорите и бизнес партньорите. За доверието и връзката ни.“

„На агентите ми и мениджърите. Вие бяхте моят гръб в бизнес света – отвъд клетката. Искам да благодаря и на всичките си опоненти. Срещнах най-добрите в поколението си. Те са невероятни атлети и извадиха най-доброто от мен. Стоях срещу тези мъже и усещах как ставам по-силен, отколкото съм мечтал. Да бъда истински шампион, мерси!“

„Отказвам се от състезателната кариера с гордост. Успях да сложа отпечатък върху този спорт. Ще продължа да подобрявам ММА битките и да работя в тази насока. Завинаги ще остана фен. Сега е ред на новата генерация шампиони, които с удоволствие ще наблюдавам!“.

Канадецът завърши с 26 победи и само 2 загуби. 

За последно той падна през далечната 2007 година. В момента е на 37. Считан за един от най-добрите в историята, Джи Ес Пи е шампион на UFC в 2 категории – средна и полусредна.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.