Начало ММА Оливейра все още чака обещаното от Порие дарение
0

Оливейра все още чака обещаното от Порие дарение

Оливейра все още чака обещаното от Порие дарение
0

Шампионът на UFC в „лека“ категория Чарлс Оливейра твърди, че все още не е получил дарение от бившия му опонент Дъстин Порие. Двамата премериха сили на събитието UFC 269. След края на двубоя двамата имаха разговор в клетката, в който Порие заяви, че възнамерява да направи дарение от 20 000 щатски долара за кампания по избор на Оливейра. Единственото условие на Порие бе дарението да отиде в родния град на Оливейра, Сао Паоло.

„Казвам на хората, че просто парите все още не са пристигнали. Ако Дъстин наистина иска да направи дарение и му трябват тези документи, ще избера някой социален проект в местноста ми. Най-важното е да се помогне на хората, но ако трябва да бъда честен, цялата тази работа ми причини толкова главоболия, че не знам дали наистина е била за добрo“, споделя шампионът при 70-килограмовите в UFC пред „Sherdog“.

Порие заяви в социалната мрежа Twitter, че работи по въпроса с дарението и ще изпълни обещанието си.

„…в контакт сме с отбора на Чарлс. Чакаме да избере за кой проект ще бъде направено дарението“, отговори Порие.

Това не е първият път, в който Порие е замесен в дискусия за „неизпълнено обещание“. Преди третия му двубой с ирландската супер-звезда Конър Макгрегър, Дъстин обвини „The Notorious“, че не е направил дарение от 500 000 щатски долара за фондацията му „Good Fight Foundation“.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".