Начало ММА Нацистки татуировки отложиха дебюта на ММА боец при професионалистите
0

Нацистки татуировки отложиха дебюта на ММА боец при професионалистите

Нацистки татуировки отложиха дебюта на ММА боец при професионалистите
0

Дебютът на ММА боеца Радек Роусал в чешката организация „Октагон ММА“ е отложен заради видими нео-нацистки татуировки по тялото му.

Роусал трябваше да дебютира при професионалистите срещу Ноколас Кривак, но татуировка с лика на Адолф Хитлер на дясната му ръка и татуировка с образа на служители на звеното „SS“ (Schutzstaffel) са довели до решението на промоутърите от „Октагон ММА“ да не позволят това да се случи.

„В договора му пише, че не може да се състезава с такива символи. Дори можем да го глобим. Никой не ни е споменавал за тези татуировки“, заяви говорителят на „Октагон ММА“ Ондрей Новотни пред idnez.cz.

Роусал споделя, че татуировката е направена преди много време и вече не подкрепя нацистки идеологии.

„Израснах в проблемно общество, в което такива татуировки се толерират. Не знаех какво да правя с живота си като млад и бях глупав. След това започнах да тренирам и възгледите ми се промениха. Имам много татуировки, които вече не харесвам и ги покривам с други“, категоричен е ММА боецът.

От клуба на Роуса, „Муай Тай Бърно“, заявяват, че нацистките татуировки е трябвало да бъдат премахнати в края на този месец, но офертата за битката с Николас Криват е дошла с кратко предизвестие и Роуса не е имал достатъчно време да премахне татуса.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".