Начало ММА Порие призова за ключова промяна в UFC
0

Порие призова за ключова промяна в UFC

Порие призова за ключова промяна в UFC
0

Дъстин Порие, който на два пъти бе претендент за световната титла в UFC, призова за ключова промяна от страна на организаторите на веригата и най-вече нейният шеф Дейна Уайт. „Диаманта“ визира начинът, по който се прави претеглянето преди всяка една галавечер.

Порие опита да защити вече бившия световен шампион в лека категория, който не успя да мине кантара за защитата на титлата си срещу Джъстин Гейджи. Бразилецът записа категорична победа, но поясът му бе отнет заради проблемите с теглото. Въпреки това Оливейра отново ще се бие за титлата, най-вероятно през есента.

След скандала с кантара шампионът изрази крайното си учудване от цифрите, които бяха показани. Той бе категоричен, че преди да се качи за премерването, на друг кантар е бил точно в категорията. Нещо, което обаче няма значение, на база правилата на UFC.

Време е да минем в този век. Защо още правят претеглянето по този начин? Защо нямаме дигитални цифри? Каква е причината за това нещо. Не го намирам за нормално. Някакъв човек отива и потупва теглилката. Не смятам че е редно, след като имаме нови и модерни технологии“, коментира Порие.