Начало ММА Президентът на Белатор: Фьодор иска реванш само с един боец
0

Президентът на Белатор: Фьодор иска реванш само с един боец

Президентът на Белатор: Фьодор иска реванш само с един боец
0

Считаният за един от най-добрите ММА бойци за всички времена Фьодор Емелианенко иска да отмъсти за загубата си от Раян Бейдър преди да се откаже от професионалния спорт. Това сподели президентът на „Белатор“ Скот Кокър. Той допълни, че самият Фьодър се е опитал да му повлияе в избора за следващ негов съперник в американската верига.

Говорих с Фьодор и той наистина иска този двубой. Това е последната битка от договора му и той заяви, че иска да се откаже след това. Не съм говорил още с Бейдър, но ще му бъде трудно да каже „не“ за този двубой. Ще го обсъдим“, заяви Кокър на пресконференция след „Белатор 283“.

Бившият шампион на „PRIDE“ Фьодор Емелианенко нокаутира в първия рунд Тим Джонсън на събитието „Белатор 269“ в Москва. Това бе негова втора поредна победа след поражението му от Раян Бейдър. Очакванията бяха това да е последният сблъсък на Фьодор.

През януари Бейдър заяви пред mmajunkie.com, че също е отворен към предложения за дувбой с Фьодор Емелианенко. След това интервю бившият боец на UFC се изправи срещу друг руснак, който е считан за протеже на Фьодор – Валентин Молодавски. Бейдър надделя със съдийско решение, а след този двубой преодоля и съпротивата на Чейк Конго в три рундов двубой.

Ето как завърши първата битка между Фьодор и Бейдър:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".