Начало ММА Сантос победи Джони Уокър в скучен бразилски сблъсък в UFC

Сантос победи Джони Уокър в скучен бразилски сблъсък в UFC

Сантос победи Джони Уокър в скучен бразилски сблъсък в UFC
0

В нетипичен за себе си стил бразилските бойци Тиаго Сантос и Джони Уокър направиха скучен мач в главната битка на UFC Fight Night 193 в Лас Вегас. Победителят бе определен след изиграване на рундовете, а съдиите присъдиха единодушно победата на 37-годишният Сантос.

Сантос влезе в битката от лека тежка категория с актив от 21 победи от 31 мача. Той е известен като боец, който търси ранното приключване и неслучайно има 15 успеха с нокаут. Заради серията си от три срещи без победа (от 2019-та година насам) най-вероятно бе предприел тактика да бъде по-предпазлив.

29-годишният Уокър също бе по-атрактивен по пътя си към октагона, отколкото вътре в него. Бразилецът, който е под номер 10 в ранглистата на полутежката категория, влезе със сериозна заявка заради четирите си победи още в първия рунд.

В първия рунд двамата сънародници почти не ни показаха комбинации, като заложиха повече на киковете. В началото на втората част Сантос опита да влезе в краката на опонента си, но ситуацията не се разви, а за първи път видяхме размяна на удари. Сантос вкара няколко мощни ритника на Уокър, а след това и ляв прав в брадичката на по-младия боец. След минута игра Уокър успя да засрешне добре с левачката си Сантос, но като цяло продължи да е твърде пасивен.

Сатос продължи да държи дистанция от Уокър, а Джони имаше повече пласирани попадения до началото на четвъртия рунд. И двамата не предприемаха атака и бяха твърде пасивни. В средата на частта Сантос успя да изкара въздуха на Уокър, но той се стегна бързо. А в последните секунди прояви и малко повече агресия, която обаче не доведе до нищо опасно отново.

Всички резултати от главната карта на UFC Fight Night 193:

Лека тежка категория: Тиаго Сантос победи Джони Уокър с единодушно съдийски решение.

Средна категория: Кевин Холанд срещу Кайл Даукау – прекратена от рефера в първия рунд (3:43) заради сблъсък в главите.

Полусредна категория: Нико Прайс победи Алекс Оливейра с единодушно съдийско решение.

Средна категория: Крищоф Йотко победи Миша Чиркунов с неединодушно съдийско решение.

Лека категория: Александър Ернандес победи Майк Брийден с нокаут в 1-ия рунд