Начало ММА Шогуна окача ръкавиците
0

Шогуна окача ръкавиците

Шогуна окача ръкавиците
0

Един от пионерите в световния ММА Маурисио „Шогуна“ Руа се е оттеглил от спорта, според Дейна Уайт. Мнозина фенове на смесените бойни изкуства мислеха, че след загубата от Пол Крейд на UFC 255 бразилецът ще се откаже, но той не обяви това официално.

Сега според информацията на спортния журналист Нолан Кинг президентът на UFC Дейна Уайт е „индикирал“ за оттеглянето на Руа на пресконференция по ESPN+.

Отказването от спорта на Руа няма да бъде изненадващо, тъй като той каза следните думи непосредствено след последната му битка.

„Искам да благодаря на всички за невероятната подкрепа. Аз съм благословен да правя това от вече 18 години и сега през 2020 вие сте велика мотивация за мен. Сега ще си почина със семейството ми и ще помисля за кариерата ми. Знам, че мисията ми в спорта не свършва само в клетката“

Към момента „Шогуна“ има 27 победи, 12 загуби и 1 равен двубой. Той се е състезавал за легендарната организация „PRIDE“ , а в UFC печели титлата в полутежка категория, като в шампионски двубой нокаутира Лиото Мачида.

Сред големите имена, които Руа е побеждавал, са и Алистар Овърийм, Чък Лидел, Форест Грифин, Марк Колман и Антонио Рожерио Ногуейра.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.