Начало ММА Шокиращо! Освободиха един от най-активните бойци на UFC

Шокиращо! Освободиха един от най-активните бойци на UFC

Шокиращо! Освободиха един от най-активните бойци на UFC
0

Бен Ротуел, който е един от най-активните и опитни бойци на UFC беше освободен за изненада на фенове, а дори и на останалите бойци от организацията. Все още не е ясна причината за неговото уволнение от най-известната ММА верига в света. Той си тръгва след престой от около 14 години в компанията!

Интересното е че 40-годишният боец имаше насрочен двубой. Той трябваше да спори в октагона срещу завръщащия се Александър Густафсон на предстоящото събитие „UFC Fight Night 210“, което ще се проведе на 21-ви май и ще бъде оглавено от Холи Холм и Кейтлин Виейра.

Бен Ротуел има баланс от 39 победи и 14 загуби в ММА. Цели 35 срещи той е спечелил преди финалния гонг (28 с нокаут и 7 след събмишън). 40-годишният американски боец има дълъг стаж в UFC. Ротуел има общо 17 срещи в най-известната ММА верига в света като е станал краен победител в 9 от тях.

През 2019 година той се завърна в окагона след отсъствие от повече от 3 години, но загуби от Благой Иванов. Последва още един неуспех – от бившия шампион – Андрей Арловски. В края на същата година Ротуел надделя над Стефан Струве, а през 2020 победи и Овинс Сен Прю. През същата гоидна обаче Марчин Тибура спря серията му от две поредни победи, записвайки поражение с единодушно съдийско решение на UFC Fight Night 179. Последните му две срещи са от миналата година – успех над Крис Барнет със събмишън във втория рунд и загуба от Маркос Рожерио де Лима с технически нокаут в първия рунд.