Начало ММА Силва за Адесаня: Няма кой да го бие!
0

Силва за Адесаня: Няма кой да го бие!

Силва за Адесаня: Няма кой да го бие!
0

Бившият хегемон в „средна“ категория на UFC Андерсън Силва смята, че няма да видим нов шампион при 84-килограмовите скоро. „Паяка“ е категоричен, че към момента не вижда кой може да детронира Израел Адесаня.

Шампионът с новозеландски и нигерийски корени защити титлата си за трети път срещу Марвин Ветори по-рано тази година, но след това допусна загуба от Ян Блахович. Това бе първо поражение в кариерата му, но то се случи по време на двубой в „полутежка“ категория. Според един от най-великите бойци за всички времена, Адесаня няма как да загуби в „средна“ категория.

„Нека ви кажа нещо много важно…Израел е голям шампион! Той има много опит в кикбокса и не виждам кой може да му се противпостави в тази дивизия“, заяви „Паяка“ пред Submission Radio.

Въпреки само трите защити на пояса, Адесаня е „разчистил“ по-голямата част от категорията. Силва, от друга страна, може да се похвали с 10 защити на титлата.

„Мисля, че Адесаня е на върха в момента. Знам, че е трудно да се задържиш на върха, защото съм бил там цели 10 години“, допълни бразилецът, който също така е и един от допусналите загуба от Адесаня по време на възхода му към първото място при 84-килограмовите.

Андерсън Силва ще се завърне на боксовия ринг на 11-и септември срещу Тито Ортиз, а Адесаня все още няма насрочен двубой. Към момента спряганите имена за следващ опонент за шампиона са Робърт Уитакър и Дарън Тил.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".