Начало ММА Тешейра обвини свалянето на килограми за представянето му срещу Прохазка
0

Тешейра обвини свалянето на килограми за представянето му срещу Прохазка

Тешейра обвини свалянето на килограми за представянето му срещу Прохазка
0

ММА боецър Гловър Тешейра заяви, че „лошо сваляне на килограми“ е била една от причните да загуби от Иржи Прохазка на събитието UFC 275, което се проведе на 11-и юни в Сингапур. Бразилецът изигра пет рундов „трилър“ с Прохазка, в който имаше много възможности да приключи срещата и да запази пояса си, но в крайна сметка загуби със събмишън само трийсет секунди преди последния гонг.

В интервю за бразилската медия Combate Тешейра сподели, че периода на „връщане“ на килограми след кантара е бил мъчителен и той дори е повръщал в часовете преди голямата битка с Прохазка.

„Свалих килограмите шест часа преди официалния кантар. Не пих нищо до кантара. Започнах да повръщам, след като пих вода. Не можех да направя интервютата си след претеглянето. Това ми попречи и в петия рунд. Винаги казвам на учениците ми, че свалянето на килограми може да повлияе в дълга битка и така се случи с мен. Мисля, че беше заради това.“, споделя 43-годишният бивш шампион при 93-килограмовите в UFC.

Въпреки загубата, Тешейра поиска моментален реванш и го заяви публично в Twitter, като се обърна към новия властелин в категорията Иржи Прохазка и президента на UFC Дейна Уайт.

„Битката беше брутална. Изморих се. Не искам да обвинявам никого от отбора ми. Сам нося отговорност за представянето си. Ако не се справя добе с кантара, то това си е мой проблем“, допълва Гловър.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".