Начало Граплинг и BJJ Александър Александров абсолютен шампион на AJP турнира в Бургас

Александър Александров абсолютен шампион на AJP турнира в Бургас

Александър Александров абсолютен шампион на AJP турнира в Бургас
0

Състезателят на „Бразилско Джу Джицу Варна“ Александър Александров завоюва титлите в абсолютните категории с кимоно и без кимоно на турнира от веригата „AJP Tour“ в Бургас, който се првоеде на 11-и юни в зала „Младост“.

Носителят на черен колан по BJJ Александров се пребори с конкуренцията на състезатели от България и Полша, за да спечели дивизиите си и паричните награди за първенец на турнира. Във финала на абсолютната категория с кимоно той „затвори“ категорията със неговия съотборник Марио Братанов, а в последната схватка в дивизията без кимоно надделя в драматичен двубой над представителя на „GFTeam Bulgaria“ Антон Янчев. Александров постигна обрат в последните секунди и „измъкна“ победата с резултат 3:3, но с преимущество, тъй като отбеляза последен точка.

Антон Янчев, Александър Александров и Игор Дзиаг бяха най-добрите трима в абсолютната категория без кимоно

Александров имаше и още един повод за гордост в състезателния ден. Неговият тим спечели отборните титли в дивизиите с кимоно и без кимоно във всички възрасти. Отборът на „GFTeam Bulgaria“ бе на второ място в отборната надпревара. В класирането по националности България спечели най-много медали. На второ място се наредиха спортистите от Украйна. Пълен списък с резултатите от турнира можете да видите тук.

В сблъсците на татамито в Бургас участваха бойци от 14 различни държави и 22 различни клуба от всички възрасти. Това бе втори турнир на „Abu Dhabi Jiu-Jitsu Pro“ за годината в България. Първият се състоя през април в София.

През 2021-а „AJP“ дебютира в родината ни със състезание в Бургас. Тогава отново българин триумфира в абсолютната категория на турнира.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".