Начало ММА UFC разследва разправия между рефер и коментатор
0

UFC разследва разправия между рефер и коментатор

UFC разследва разправия между рефер и коментатор
0

Вице-президентът на UFC Дейвид Шоу обяви, че веригата ще предприеме мерки след избухването в ефир на коментатора Дан Харди срещу рефера Хърб Дийн.

Дийн ръководи двубоя между Франсиско Триналдо и Джей Хърбърт на UFC on ESPN 14, спечелен от първия с технически нокаут. По време на коментара си, обаче, Харди избухна гневно срещу това, че съдията не прекрати по-рано двубоя в полза на Триналдо, каквото беше мнението и на цялото ММА общество.

В социалните медии се появиха и снимки, на които Харди спори с Дийн, като коментаторът си спечели симпатиите на бойци, фенове и специалисти за бурно изразеното си несъгласие с рефера.

Дейвид Шоу се опита да свали напрежението и обясни, че UFC ще отдели специално внимание на случая.

“Не бях там, когато се случи. Но чух някои неща, които казаха коментаторите. Ето каква е работата: не е лесно да си рефер в ММА, а Хърб Дийн е един от най-добрите, несъмнено. В крайна сметка най-важно е здравето на спортистите. От друга страна, имаме човек като Харди, който има много успешна кариера на състезател, сега е отличен анализатор, но е доста избухлив. За нас е важно да вземем контрол в ситуацията и да разберем какво точно е станало”.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.