Начало ММА Уитакър: Спечелих мача, трилогията е неизбежна
0

Уитакър: Спечелих мача, трилогията е неизбежна

Уитакър: Спечелих мача, трилогията е неизбежна
0

Робърт Уитакър е категоричен, че е направил достатъчно, за да получи победата в мача с Израел Адесаня. Австралиецът вярва, че той е трябвало да бъде обявен за нов шампион на UFC в средна категория и призова Дейна Уайт да насрочи трилогия с новозеландеца от нигерийски произход.

Уитакър и Адесаня предложиха добра битка, като претендентът повали четири пъти шампиона на пода, но не успя да наложи превъзходство в тези ситуации. За сметка на това Израел имаше контрол от дистанция, като нанесе по-тежките попадения и именно по този начин взе победа с 3:0 съдийски гласа.

Смятам, че той бе напълно победим. Дори мисля, че аз спечелих този мач. Направих достатъчно, скъсих дистанцията, ударите ми бяха по-точни и силни. Не успя да ме нарани по никакъв начин, като изключим онзи удар в първия рунд“, коментира Уитакър.

Двубоят бе втори между двамата, като през 2019-а Адесаня нокаутира съперника си. Сега Уитакър настоява да получи трети сблъсък. „Трилогията ни е неизбежна. Така е, защото ще нокаутирам всеки следващ, който се изпречи на пътя ми и отново ще стигна до мач за титлата. Не виждам как той ще загуби пояса скоро, защото е добър. Но аз съм онзи, който ще го бие“, каза още Уитакър.