Начало ММА Уайт брои още $200 хиляди след UFC 271
0

Уайт брои още $200 хиляди след UFC 271

Уайт брои още $200 хиляди след UFC 271
0

200 хиляди долара допълнителни премии ще бъдат раздадени от Дейна Уайт и неговата организация. Това стана ясно след края на галавечерта UFC 271, която се проведе в Хюстън.

В главното събитие на шоуто Израел Адесаня победи Робърт Уитакър. Този двубой обаче бе пропуснат от организаторите по отношение финансовите поощрения. Вместо това, за най-добра битка на вечерта бе определена победата на Дъглас де Андраде над Сергей Морозов. Бразилецът отказа съперника си в средата на втория рунд, след като преди това руснакът доминираше в първия и бе близо да постигне нокаут. Двамата ще поделят по 50 хиляди долара за представянето си.

Със същата сума към хонорара си ще си тръгне и Тай Туиваса. Австралиецът нокаутира Дерек Люис, което бе прието като изненада, на фона на солидните боксови аргументи в полза на „Черния звяр“. Мачът противопостави двама бойци в тежка категория, играли преди това с Благой Иванов. Багата победи Туиваса по точки, но отстъпи от Люис по същия начин.

Бонус от 50 хиляди долара заработи и Джаред Каноние. Бившият боец в тежка и лека тежка категории вече има 5 победи и 1 поражение в средната дивизия. Той нокаутира Дерек Брънсън, за което получи както бонус, така и признание от Дейна Уайт. Той го посочи за следващия съперник на Израел Адесаня.