Начало ММА Уралския Хълк отново влиза в клетката (СНИМКА)

Уралския Хълк отново влиза в клетката (СНИМКА)

Уралския Хълк отново влиза в клетката (СНИМКА)
0

Руският боец ​​Иван Щирков, по-известен като „Уралския Хълк“, ще дебютира за новата си ММА компания – RCC – лигата (Russian Cagefighting Championship).

Той ще спори с Михаил Колобегов (13 победи, от които 10 преди финалния гонг (6 с нокаут и 4 след събмишън) и 3 захуби) в спор в полутежка категория на събитието RCC 11, което ще се проведе на 6 май в Екатерининбург.

Припомняме, че Щирков изненадващо напусна втората най-рейтингова международна ММА компания – Absolute Championship Akhmat – ACA. Той дори имаше обявен двубой срещу Леонардо Силва, но боецът и ръководството на организацията постигнаха взаимно съгласие да отменят двубоя.

„Уралския Хълк“ беше под номер 2, а Силва е 4 в ранглистата. Успех, над Силва щеше да значи сблъсък за шампионския пояс, който е притежание на Муслим Магомедов.

Той има баланс от 19 победи, 1 равенство и 2 загуби в ММА. Спечелил е 13 срещи преди финалния гонг (8 с нокаут и 5 след събмишън). През миналата година Щирков надделя и над Мурат Гугов и се намира в серия от 2 поредни победи.

Боецът стартира ударно професионалната си кариера в смесените бойни изкуства, записвайки 13 поредни успеха в рамките на по-малко от 3 години (между юни 2015 и февруари 2018 година).

Последва равенство с Джеронимо дос Сантос и нови три победи, последната от които беше при дебюта му за японската RIZIN – успех над Хоон Ким с технически нокаут във втория рунд. Точно преди нея Щирков беше подписал договор с UFC, но от USADA му наложиха 2-годишно наказание заради допинг.

Руснакът се принуди да помоли за освобождаването си и след това продължи с битките в Европа и Азия. В края на тази странна за Щирков 2019 година, Уралския Хълк допусна първа загуба в своята кариера – от Ясубей Еномото на събитието RCC 7, което се проведе в Екатеринбург, Русия. Именно там, Щирков се появи неузнаваем след като беше свалил цели 22.5 кг.  от предходното си тегло.

В края на 2020 година той получи шанс в ACA, но загуби от Магомед Исмаилов, който от своя страна, нямаше загуба в клетката от 2014 година насам. Въпреки това от организацията останаха впечатлени от неговото представяне, а той не ги разочарова след победи над Гугов и Астахов.