Начало Кикбокс и муай тай Рекорд: 847 кикбоксьори показаха майсторство на турнир в Пловдив

Рекорд: 847 кикбоксьори показаха майсторство на турнир в Пловдив

Рекорд: 847 кикбоксьори показаха майсторство на турнир в Пловдив
0

Възходът на кикбокса в България продължава да ни удивява всеки ден. През изминалия уикенд беше счупен рекордът за най-многоброен турнир в този спорт у нас.

За първи път на състезание бяха поставени цели седем татамита. Пловдиската зала „Сила“ се оказа тясна за всички 847 желаещи да се впуснат в битката за медалите на международния турнир Plovdiv Open 2022. 

Сред 19-е клуба имаше представители на Унгария, както и на Босна и Херцеговина.

Отборен шампион стана „Стар тийм“ (София) с 39 златни, 42 сребърни и 62 бронзови медала.

На второ място се подредиха състезателите на „Масару“ (София) с 37 шампиони, 32 втори и 29 трети места. Важно е да уточним, че бойците от този клуб бяха значително по-малко от тези на първенеца.

На почетната стълба стъпиха момчетата и момичетата на „Кикбоксинг клуб Перник“ с 19 златни, 12 сребърни и 11 бронзови отличия.

Домакините от „Бултрас Файт Клуб“ пък грабнаха злато, 4 сребърни и 10 бронзови медала. Това е един от младите кикбокс отбори у нас, но показва бързо развитие и вече организира втори голям турнир след Държавното първенство в стил К-1 декември 2021.

Председателят на Българската конфедерация по Кикбокс и Муай Тай – Галин Димов, даде висока оценка за изминалото състезание.

Отборното класиране – тук

Списък на всички медалисти – тук

Снимки: Българската конфедерация по Кикбокс и Муай Тай

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.