Начало ММА Усман спечелил титлата „на един крак“
0

Усман спечелил титлата „на един крак“

Усман спечелил титлата „на един крак“
0

Новият шампион на UFC в полусредна категория Камару Усман разкри на официалната пресконференция след UFC 235, че се е борил с тежка контузия в месеците преди шампионския двубой с Тайрън Уудли. Първият африканец носител на титла в най-елитната професионална ММА организация в света сподели, че левият му крак е бил във влошено състояние по време на подготовката за последните му два битки.

„Истината е, че от месеци се боря с фрактура на левия крак и го оперирах, но не си взех необходимата 8-месечна почивка, защото имах битка (на 1 декември срещу Рафаел дос Аньос). Тренирах „на един крак“ през последните няколко месеца. Така стъпих и в битката с Уудли. В последните дни преди двубоя ходих със специален ботуш, но това по никакъв начин не можеше да ме спре да изпълня мечтата си, а тя винаги е била да стана шампион.“, разказва Нигерийския кошмар.

Новият шампион при 77-килограмовите добави, че ще се отдаде на почивка и възстановяване на крака си, а след това смята да победи и Бен Аскрен, като изрази мотивацията си с думите „той ми е най-противният боец в дивизията“.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.