Начало ММА В UFC са доволни от размяната на Димитриъс за Аскрен

В UFC са доволни от размяната на Димитриъс за Аскрен

В UFC са доволни от размяната на Димитриъс за Аскрен
0

Миналата година по това време UFC и азиатците от ONE шокираха света с размяната на Димитриъс Джонсън и Бен Аскрен. Безпрецедентната сделка прати непобедения тогава Аскрен в Америка, където той спечели дебюта си със спорен събмишън. Последва срамен нокаут за 5 секунди от Хорхе Масвидал и ново поражение от Демиан Майа.

„Могъщата мишка“ се включи в Гран При турнира на ONE в категория „муха“ с още 7 бойци. Три последователни победи му донесоха титлата.

Въпреки това… вицепрезидентът на UFC Рич Франклин счита размяната за успех:

„Сделката беше много добър маркетингов ход. Аскрен дойде тук и веднага започна да среща топ бойци. Хората коментират представянето на атлетите, но в действителност трябва да се запитат какво си върна организацията от инвестиранот.“

„Независимо от загубата си в мача с Майа, Бен Аскрен ще продължи да вълнува хората. Това беше добра сделка и за двете организации“, допълни Франклин.

Димитриъс е един от най-големите доминатори в историята на категорията, защитавайки титлата си в UFC 11 поредни пъти.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.