Начало ММА Хване ли жертвата си, не я пуска. Рижият боец, който е заплаха всеки (ВИДЕО)

Хване ли жертвата си, не я пуска. Рижият боец, който е заплаха всеки (ВИДЕО)

Хване ли жертвата си, не я пуска. Рижият боец, който е заплаха всеки (ВИДЕО)
0

В миналото Червеният боец ​​е имал лош контрол над себе си, но въпреки това често печелеше.

Остават броени часове до новия двубой на Вячеслав Дацик. Известният Червен Тарзан ще се бие по правилата на бокса със Зелимхан Дукаев, по-известен като Картечникът. Двубоят, организиран от канала REN TV, предизвиква голям интерес.

Дацик никога не е бил топ боец, но неговата харизма и поредица от скандали, в които участва привличат вниманието на хората. Вячеслав обаче отдавна се е взел в ръце, а наказателните дела и скандалните изявления са нещо от миналото.

Един от основните спортни козове на Дацик си остава специфичната „бойна ярост“ – спортен хъс и агресия, с които той действа на ринга. Повечето му противници не могат да издържат на такъв натиск, съчетан с десетки удари. Червеният Тарзан признава, че техническият му арсенал е много слаб, което трябва да се компенсира от агресия. 

Дацик притежаваше този стил от самото начало на кариерата си, като често нямаше абсолютно никакъв контрол над себе си, което му донесе бърза слава в  MMA общността.

През 2001 г. Вячеслав участва в първия турнир M-1: Русия срещу света. Негов противник бе Патрик де Вит, който има солиден опит в тайландския бокс и джиу-джицу. 

Още от първите секунди руснакът се втурна към противника и го събори на земята. Червеният Тарзан приложи силен натиск, а холандецът реши да се откаже и чукна – но това не помогна! Дацик продължи упорито да стиска ръцете му, въпреки че реферът се опита да го отблъсне. След известно време действията на съдията имаха ефект и Вячеслав все пак освободи де Вит, който вече беше загубил съзнание.