Начало ММА Забит Магомедшарипов се завръща в UFC

Забит Магомедшарипов се завръща в UFC

Забит Магомедшарипов се завръща в UFC
0

Руската ММА звезда Забит Магомедшарипов е близо до завръщане в UFC. 30-годишният състезател в категория „перо“ бе премахнат от ранглистата на организацията през миналата година заради дълго отсъствие.

Магомедшарипов за последно се би през ноември 2019-та, а след това направи прекъсване заради неясни здравословни проблеми.

„Забит тренира и сега е подложен на тестове от Антидопинговата комисия (USADA)“, призна неговият мениджър Али Абделазиз пред MMAJunkie. Забит е бил проверен преди 7 седмици, като резултатите са наред и той само се похвали в социалните мрежи.

Все още не е ясно кога ще е завръщането му, но се очаква до дни да бъде обявено.

„Той имаше някои здравословни проблеми, но сега те са зад гърба ни и мисля, че тази седмица ще обсъдим бъдещето му с UFC и ще разберем всичко“, каза още Абделазиз.

В последната си среща Магомедшарипов победи с единодушно решение Келвин Катар в главното събитие на гала в Москва. Руснакът е в серия от 6 поредни победи в UFC и общо 14 в ММА. Статистиката му е 18-1 (6 нокаут, 7 събмишън)

Вярвам, че той остава едно от най-опасните момчета в полутежка категория и че може да стане шампион още утре. Александър Волкановски е страхотен шампион, но Забит е на друго ниво”, допълни мениджърът му.

В същото време Магомедшарипов също намекна, че предстои нещо. В своя профил в Instagram той написа: „Кой-кого ще унищожи на 28 февруари“.