Начало Видео България с висока оценка за Европейската купа по джудо (ВИДЕО)

България с висока оценка за Европейската купа по джудо (ВИДЕО)

България с висока оценка за Европейската купа по джудо (ВИДЕО)
0

Българска федерация по Джудо получи висока оценка за организацията на Европейската купа по джудо за мъже. Надпреварата се проведе миналият уикенд (1-2 февруари) в столичната зала „Арена Армеец“ с участието на състезатели от 36 страни.

Двубоите от турнира изгледа и президента на Европейския съюз по джудо Сергей Соловейчик. Той и всички делегации са похвалили Българска федерация по Джудо за домакинството и предложените условия.

„Организацията е на много високо нито по думите на президента на Европейския съюз по джудо  Соловейчик. Всички делегации са много доволни, щом като ни видят казват: „Поздравления!“. Като за Европейска купа е една от най-добрите“, коментира пред Boec.BG вицепрезидента на  родната федерация Даме Стойков.

Той даде и висока оценка на родните състезатели. „На българското джудо през последните 10-15 години му липсваше това, което сега има – централизирана подготовка на националните отбори, по-разширени състави и те нещата ще се получат. Треньорското ръководство и на младежите, и на мъжете, засега се справя успешно. Близо 40 души бяха на лагер на Белмекен и само преди седмица се прибраха. Ето вече виждаме резултатите. Не става дума да се печелят само медали, всички се бориха уникално“, добави още Стойков.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.