Начало Други Бойни звезди заснеха музикален видеоклип срещу агресията (ВИДЕО)

Бойни звезди заснеха музикален видеоклип срещу агресията (ВИДЕО)

Бойни звезди заснеха музикален видеоклип срещу агресията (ВИДЕО)
0

Част от най-големите бойни звезди на България се обединиха с благотворителна кауза. Боксовите ни шампиони и национали Станимира Петрова, Радослав Панталеев и Даниел Асенов-Тайсъна, олимпийската медалистка по борба Елица Янкова и световния шампион по самбо Божидар Темелков участваха във видеоклип към песента „Обединени“ на популярната родна певица Valentina.

Песента „Обединени“, създадена по идея на асоциация „Докосни дъгата“, излиза едновременно на български и английски език, поставяйки си за цел да провокира вниманието на младите хора и световната общественост към превенция и ограничаване на агресията във всичките й форми, както и към приобщаване на децата и младежите с диабет тип 1.

Мисията на музикалния двуезичен видеоклип „Обединени“ е да покаже, че всяка форма на изкуство и спорт спомагат за създаването на един по-добър свят, както и да запознае младежите по цялото земно кълбо с ползите от спортните дейности, изграждащи умения за справяне с трудностите, спортсменски дух, уважение, толерантност и приятелство. Проектът „Обединени“ атакува нарастващата агресия сред младежта, където все по-често за съжаление се забелязва език на омразата, дискриминация, расизъм и дори случаи, в които деца нараняват свои връстници.

Спортът, музиката и танците се считат за едни от най-достъпните начини за интеграция и изразходване на насъбралата се негативна енергия – точно поради тази причина „Обединени“ отправя послание за екипност и насочва вниманието към физическа активност като алтернатива на агресията, както и към поддържане на добрия тонус и здравословния начин на живот.

От асоциация „Докосни дъгата“ се надяват за пореден път да успеят да провокират и по-голяма обществена ангажираност към проблемите на децата с диабет, за да може хората по света и у нас, обединени, да им осигурят повече възможности за пълноценен живот. В последните години диабетът все по-често се среща при малчуганите и тийнейджърите, като сред основните причини за това специалистите изтъкват не само наследствеността, но и нездравословният начин на живот и хранене, стресът и липсата на физическа активност. Но те са като всички останали деца – играят, изпитват емоции, мечтаят и търсят приятели. Отличава ги единствено това, че всеки ден им се налага да следят нивото на кръвната си захар и при нужда да приемат инсулин. Точно заради това децата и младежите на асоциация „Докосни дъгата“ застават смело с лицата си във видеоклипа на „Обединени“ с идеята да насърчат свои връстници с диабет от целия свят да не се чувстват различни, а да имат куража да излязат и със силен глас да кажат на обществото: „Да, аз имам диабет, но не се срамувам от това и не се страхувам. Просто искам да бъда приет.“

Песента и видеоклипът „Обединени“ са част от кампанията, съпътстваща реализацията на проекта на асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта – “Младите хора – Бъдещето на България – в действие”, който се изпълнява по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.