Начало Други Божидар Темелков: След карантината ще оценяваме всичко повече

Божидар Темелков: След карантината ще оценяваме всичко повече

Божидар Темелков: След карантината ще оценяваме всичко повече
0

Българският национал по джудо Божидар Темелков е почти готов напълно след контузията и тренира в домашни условия. Както всички останали – спазва инструкциите за социална дистанция, но това не му пречи. Потърсихме го за коментар по актуалните теми. Ето какво сподели Темелков пред Boec.BG.

„Завърнахме се от Белмекен. Вече тренирам почти на пълни обороти, още ме боли, но с всеки изминал ден се чувствам по-добре.“

„Новината за отмяната на Олимпийските игри е неприятна, но от друга страна това дава повече време на спортистите за подготовка. Сега имаме шанс да съберем нови точки за квота, да оздравеем от кунтизии и тн. Очаква се квалификациите да започнат през юни, но според мен това ще се случи през септември-октомври“, прогнозира Темелков.

Божидар Темелков започна тренировки след контузията

Българският национал е голям фен на UFC и коментира решението на Хабиб Нурмагомедов да се откаже от битката с Тони Фъргюсън.

„Хабиб няма интерес да се бие пред празни трибуни. Това е неприятно за всяка галавечер, а тук говорим за много голям мач. Той е шампионът и може да си позволи да го отложи. Почти всеки би постъпил по същия начин, ако е на негово място. Не е добре за него, че целият му екип няма да бъде допуснат – това малко хора го отбелязват.“

За тренировките в домашни условия.

„В момента всички от отбора се подготвяме самостоятелно. Не се оставяме без да тренираме, за да поддържаме формата си. Всеки има индивидуални възможности – обичам да правя упражнения на терасата и тичам в гората. С брат ми Лъчезар си организираме спаринги вкъщи. В една категория сме (до 66 кг) и това е голям плюс“, споделя джудистът.

Рекордни класирания за Темелков и Христов след Дюселдорф

За самоизолацията и уроците, които научихме.

„Карантината не е чак толкова лошо нещо. Бях натрупал умора след поредицата от тежки състезания. Може би, всички имахме нужда да каже „стоп“. Бяхме станали като роботи в ежедневието си – всички хора. Преминахме границите. След всичко това ще оценяваме повече моментите с близките. Няма да бъдем като зомбита на смартфона“, обясни Божидар Темелков.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.