Начало Други Джудист влезе в топ 10 на Спортист на годината на Пловдив

Джудист влезе в топ 10 на Спортист на годината на Пловдив

Джудист влезе в топ 10 на Спортист на годината на Пловдив
0

Джудистът Янислав Герчев влезе в топ 10 в класацията „Спортист на годината“ на Пловдив. Националът в категория до 60 кг. се нареди на 10 позиция в подреждането. Той е единственият спортист от бойните спортове, намерил място в тазгодишната анкета.

Преz настоящата година, 31-годишният джудист зае престижното 5 място при най-леките ( до 60 кг. ) на Европейското първенство по джудо за мъже и жени, което се проведе в чешката столица Прага, между 19 и 21 ноември.

Още по-впечатляващото е, че той постигна това си класиране след 8-месечна пауза, в която лекуваше тежка контузия, а по време на състезанието Герчев записа страхотен успех над вече бившия европейски, но и настоящ световен шампион – Лукхуми Чкхвмиани от Грузия.

„Въпреки изключително тежката година и относително ограничения спортен календар, състезателите в Пловдив отново показаха, че са сред най-добрите в страната и завоюваха четири квоти за Олимпиадата в Токио“, заяви Здравко Димитров, кмет на Пловдив .

Янислав Герчев се намира на 30 позиция в световната ранглиста в категория до 60 кг. В олимпийската пловдивчанинът също е на 30 място като за момента би взел континентална квота за Игрите в Токио догодина.

Община Пловдив ще награди Герчев и останалите отличени спортисти в началото на 2021 година.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.