Начало Други Федерацията по таекуондо с инициатива в подкрепа на родните медици

Федерацията по таекуондо с инициатива в подкрепа на родните медици

Федерацията по таекуондо с инициатива в подкрепа на родните медици
0

Българска федерация по олимпийско таекуондо стартира инициатива в подкрепа на българските медици – „Бъди активен, но остани вкъщи!“. Тя е по повод продължаващото нарастване на бройката заразени с коронавирус у нас и по цял свят, което от своя страна налага мобилизирането на все повече лекари, които да спомогнат в борбата с вируса.

Пръв в инициативата се включи националът Димитър Кобаков, който качи клип в социалните мрежи, на който тренира в домашни условия.

В инициативата се включиха и президентът на федерацията – Слави Бинев, един от най-добрите ни таекуондисти – Калоян Бинев, както й треньорът Пламен Трънски.

 Според статистиките на университет „Джон Хопкинс“ до този момент са заразени над 472 000 души от 175 държави и административни региони по цял свят. Починалите са над 21 000.

В България заразените досега са 243 души, а починалите са 3.

#ОтговорниВкъщи

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".