Начало Други Инспектираха залата в Бургас преди Европейско по ушу и кунг фу

Инспектираха залата в Бургас преди Европейско по ушу и кунг фу

Инспектираха залата в Бургас преди Европейско по ушу и кунг фу
0

Официална делегация от водещи съдии, инженери и софтуерни специалисти пристигна у нас, за да инспектира зала „Младост“ в Бургас за предстоящото Европейско първенство по ушу и кунг фу (в отворен формат).

Събитието ще се проведе от 12-ти до 15-ти май. То е под егидата на Европейската федерация по Ушу (EUWUF) и е първият шампионат на Стария континент след проблемите с COVID-19 пандемията.

Заявки са подадени от 12 европейски държави и Турция. За надпреварата се очакват да пристигнат над 350 състезатели. Те ще се състезават в дисциплините: Таолу, Туишоу /бутащи ръце/ и Сан Да.

Зрителите ще могат да се насладят както на красотата на формите в различните стилове на Ушу, така и на контактните двубои в Туишоу и Сан Да.

През уикенда (16-17 април) в Бургас се проведе организационна среща между преставители на Българска Федерация по Ушу и Турската федерация по Ушу и Кунг Фу. От българска страна присъстваха председателят на родната федерация Стефан Колев и  неговият зъместник Петър Драгоев, председателят на организациония комитет на състезанието – проф. Пенка Георгиева, председателите на техническите комисии – Станислав Багалев, Ивайло Деничин и Димитър Тончев.

Турската делегация беше водена от вицепрезидента на Европейската федерация и председател на Турската федерация Абдулрахман Акюз.

Срещите преминаха изключително интензивно и професионално, като беше проверена цялата база и организация на състезанието – зали, хотели, логистика, системи, графици и всичко останало, свързано с провеждането му. Срещата беше поредно признание към работата на Българска Федерация по Ушу.

Констатирано беше много високо ниво на професионализъм при подготовката, което беше представено в специална реч на вицепрезидента на Европейската федерация. Изразена беше готовност за логистична и IT подкрепа за БФУ, която е главният организатор на събитието.

Срещите преминаха при изключително добра атмосфера. Всички участници демонстрираха високо ниво на отдаденост, взаимна подкрепа и професионализъм.

Домакинството е поредно признание за Бургас, след като морският град и страната ни бе избрана за домакин на най-големите форуми в света по ушу изнесени от Азия – Световното първенство за младежи през 2016 г. и това по Тайдзи цюан през 2018г.