Начало ММА Шампионът Стърлинг се изкачва в общата класация на UFC (РАНГЛИСТА)

Шампионът Стърлинг се изкачва в общата класация на UFC (РАНГЛИСТА)

Шампионът Стърлинг се изкачва в общата класация на UFC (РАНГЛИСТА)
0

Алджамейн Стърлинг, който запази шампионския колан на UFC, печелейки реванша за титлата в категория „петел“ срещу Пьотр Ян на UFC 273, се изкачи в общата класация на най-известната ММА верига в света – „pound for pound“.

От днес американецът е под номер 11, което е ръст с 1 позиция спрямо предходното му класиране. Стипе Миочич, бивш шампион в тежка категория на организацията, пък отбеляза спад за сметка на Стърлинг и вече е 12-и.

Прогрес записва и претендент номер 1 в лека категория на UFC – Дъстин Порие. Той се изкачва до 7-ото място, а спад с позиция бележи бившият лидер в класацията и непобеден в лека-тежка категория в UFC – Джон Джоунс.

Припомняме, че дългоочакваното завръщане на Джон Джоунс в октагона е на път да се осъществи. При това в мечтана битка в тежка категория срещу Стипе Миочич. Бившите световни шампиони на UFC са в напреднали преговори за организиране на сблъсък през лятото. Това съобщи и шефът на организацията Дейна Уайт.

Няма други промени на седмична база в общата класация на UFC. Лидер продължава да бъде шампионът в полусредна категория – Камару Усман. Той е следван от носителят на пояса в категория „перо“ – Александър Волкановски и този в средна категория – Израел Адесаня. Топ 5 допълват още двама номер 1 в своите дивизии – Франсис Нгану и Чарлз Оливейра.