Начало Други Как да залагаме на Уимбълдън?

Как да залагаме на Уимбълдън?

Как да залагаме на Уимбълдън?
0

Уимбълдън е едно от най-престижните събития от Големия шлем в тениса. Турнирът, познат още като Шампионатите, се провежда в края на юни и началото на юли, точно месец след откриването на първенството във Франция. Това е единственото събитие от Големия шлем, което се играе на трева и е важно да се знае от тези от вас, които искат да правят залози именно на тази игра.

В тази статия ще разгледаме и основните правила за залозите, а ако искате да разберете повече за залаганията на тенис на живо за Умбълдън, гледайте в този сайт какви са възможностите, които ви се предлагат. Но преди всичко нека да споделим някои интересни факти за Умбълдън.

Турнирът се играе за първи път през 1877 година

Турнирът има дълга история, а голяма част от феновете на тази игра смятат, че шампионата по Уимбълдън е най-старият тенис турнир. Домакин на първия турнир е All England Lawn Tennis и Croquet Club.

Има специални правила за облеклото

В турнирът Уимбълдън има правила и разпоредби относно облеклото на играчите, които трябва стриктно да се следват. И основното правило тук е, че облеклото, включително ризи, рокли, поли, пуловери, анцузи, а дори и някои аксесоари, като лентите за глава, трябва да бъдат бели. Само при някои специфични случаи се позволява да има някакъв друг цвят.

Произвеждат се около 50 000 топки за Уимбълдън

Всяка година британският производител на спортни стоки Slazenger произвежда 50 000 топки специално за турнира Уимбълдън. Изчислено е, че играчите използват около 30% от общия брой по време на тренировките и квалификационните мачове.

Роджър Федерер има най-много титли на Уимбълдън

Един от най-големите фаворити, Роджър Федерер, притежава рекордните 8 титли на Уимбълдън.

Единственият турнир, който се провежда на тревна площ

Това е единственото събитие, за което има такава поддръжка на тревата. Площта за турнира е засята с райграс, за който се полагат целогодишно грижи. По време на турнира височината на тревата трябва да бъде точно 8 мм.

Как да залагаме на Уимбълдън – кратко ръководство

Уимбълдън е спортна игра, като много други, която дава различни опции за залози. Но за да можете да залагате, трябва да познавате основните правила на играта. Това ще ви помогне да разберете нейната същност и да залагате много по-лесно.

Регистрация

Първата стъпка е да създадете онлайн акаунт в сайта на избран от вас букмейкър. Преди всичко ви съветваме да проучите внимателно различните букмейкъри и да се доверите на добре познати и уважавани в индустрията.

Освен това е важно те да имат необходимите лицензи и разрешителни, които да бъдат упоменати в техния сайт. Сред големите букмейкъри са имена като Bwin, Efbet, bet365 и други. Самата регистрация не отнема много време, като част от основната информация, която трябва да предоставите, е име и активен имейл.

Депозит

След като си създадете акаунт, ще трябва да направите депозит. Целта му е да разполагате с определена сума онлайн, така че да можете да залагате. Повечето играчи използват кредитна карта, тъй като е най-бързия и лесен начин за депозиране, но сайтовете дават и други възможности за депозит чрез банков превод и други разплащателни методи.

Залог

След като успешно сте изпълнили първите две стъпки, остава да откриете секцията за залагане на Уимбълдън и да направите желаните от вас залози.

Залагане на Уимбълдън

За всеки мач на Уимбълдън ще видите парични линии (победител в мача), спред (недостатъци на играта), тотали (над/под общия брой игри), както и реквизитни залози. Това са и опциите, между които да избирате.

Преди това проверете коефициентите внимателно и преценете кои са залозите, които биха били печеливши за желания мач. Също така имате и опцията да заложите на шампиона на Уимбълдън.

Така, например, ако предстои мач между тенисистката Аш Барти и Каролина Плискова, можете да заложите на тази, която смятате, че има големи шансове да спечели.

Имайте предвид, че Уимбълдън се провежда на тревни площи и това може да окаже огромно влияния върху играта на тенисистите. За някои това е шанс да покажат своите възможности, докато за други тревата е изключително неудобна и пречи на това да се справят добре в турнира.

Това е и основната причина защо трябва добре да проучите самата игра и да се запознаете с нейните особености, така че да бъдете напълно подготвени за възможните варианти.

тагове: