Начало Други Министър Василев започна сериозна чистка (ВИДЕО)

Министър Василев започна сериозна чистка (ВИДЕО)

0

Масови уволнения в спортното министерство и смяна на ръководството на спортния тотализатор. Това обяви на извънреден брифинг министъра на спорта Радостин Василев. По думите му в спортното ведомство досега е имало много порочни практики и са се вършили безобразия.

Той разясни и свършеното от неговия екип през първия месец начело на родния спорт.

Пет часа продължи срещата на министъра на спорта – Радостин Василев с отделните федерации. Приоритета след нея е да се направи нова програма, да се разделят спортовете на групи, поради спецификата и да не се лансират конкретни федерации.

,,От един месец съм Министър на спорта и съм запознат с всичко с проблемите в българския спорт. Оказа се, че нещата са по-тежки и сложни, отколкото аз съм си представял. Има практики в различни звена, които са на ръба на законността и са тенденциозни. За тях ще взема мерки по законовия ред. НСБ, Академика, Сердика Спортни имоти – спортните дружества, на които аз съм принципал. Другата седмица ще взема решения по работата на тези дружества и управлението им. БСТ – понеделник освобождавам всички членове на борда на директорите. По първи мои анализи – изключително тежки проблеми в БСТ. Последните 4 години сериозни загуби в това звено. Тепърва ще правим разчети, но с изпълнителния директор сме взели решение, че в дух на консенсус ще преминем към ново ръководство на тотализатора. Преструктурирам изцяло структурата на МС“, каза министър Василев.