Начало Други ММА боецът Веселин Пейчев и борецът Иво Ангелов с обща благородна кауза

ММА боецът Веселин Пейчев и борецът Иво Ангелов с обща благородна кауза

ММА боецът Веселин Пейчев и борецът Иво Ангелов с обща благородна кауза
0

Още две бойни звезди на България се включиха активно в благотварителната кампания за малкия Стиви. Както boec.BG съобщи по-рано, десетки български спортисти, треньори и ръководители започнаха да събират средства за 13-годишния Стивън Бориславов, който страда от Сарком на Юинг и се нуждае от лечение в чужбина.

Към все по-голямата чета от ангажирани атлети се присъединиха бившият национал по борба Иво Ангелов и един от младите и талантливи ММА бойци у нас Веселин Пейчев. Двамата ще се впуснат в демонстративен футболен двубой, който ще се проведе в петък, 18-ти февруари, от 19:00 ч. в зала „Борис Гюдеров“ в Перник.

Световния и европейски шампион по борба Иво Ангелов ще бъде капитан на единият отбор, който ще събере известни спортисти от град Перник. В състава влизат вратаря Владислав Стоянов, футболистите на „Миньор” Ивайло Иванов и Симеон Русев, както и ММА боецът Веселин Пейчев. Старши треньор ще бъде бившият национал Велизар Димитров.

Срещу тях ще се изправи „Звезден отбор“, в който място намериха имените футболисти като Георги Миланов, Михаил Александров и Иван Горанов.

Веднага след края на демонстративния двубой ще бъде разигран търг за ценни спортни артикули. В подкрепа на Стивън златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика изпратиха на организаторите топка с автографи. Олимпийските шампионки от Токио Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова  веднага прегърнаха каузата за набирането на необходимите средства. Зрителите ще могат да наддават и за футболни фланелки на “Левски” и “Миньор” Перник, подписани от всички играчи на двата отбора.

Програмата на благотворителното събитие предвижда и концерт с участието на Алисия, Гъмзата, Борис Дали, Андреа, Alex P., Люси, Ива Давидова и Мария-Магдалена Йорданова.

Цената на билетите е от 20 до 100 лв. Входните талони са в предварителна продажба в няколко пункта в Перник, а могат да се закупят и на място преди инициативата, която ще премине под мотото „Нека заедно да направим добро”.

Родителите на Стивън обявиха, че за лечението му в Германия са необходими около 400 000 евро. Ако искате да дарите средства, може да преведете и по следната банкова сметка:

Банка ДСК, клон Перник

IBAN: BG51STSA93000028755501

BIC: STSABGSF

Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов

Титуляр на сметка: Стивън Валериев Бориславов