Начало Други Още вълнуващи схватки на Балканската купа по кендо

Още вълнуващи схватки на Балканската купа по кендо

Още вълнуващи схватки на Балканската купа по кендо
0

София и днес приема десетото издание на Балканската купа по кендо. Престижната надпреварата бе открита вчера в тренировъчната зала „Арена Армеец“. В турнира взимат участие над 130 спортисти от осем балкански държави.

Това е значително повече от първото издание на шампионата, което бе през далечната 2007 година в Шумен. Тогава се записаха близо 40 участници от 4 държави.

„Този турнир е предпоставка за заздравяване на отношенията между нашите страни и за зараждане на нови приятелства“, заяви при откриването председателят на Българската федерация по кендо – Александър Арабаджийски.

В надпреварата участие взимат бойци от Сърбия, Румъния, Гърция, Турция, Хърватия, Черна гора, Северна Македония и България, разбира се.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.