Начало Други Варна награди европейски шампион по бразилско джу джицу

Варна награди европейски шампион по бразилско джу джицу

Варна награди европейски шампион по бразилско джу джицу
0

Европейският шампион по бразилско джу джицу Александър Александров бе обявен за „Най-добър спортист на град Варна“ за месец януари. Признанието идва след титлата му в категория 100,5 килограма (кафяви колани) от шампионата в Португалия.

„Това е голямо признание. Важно е хората да чуват за нашите постижения, за да има повече интерес към нашия не толкова популярен спорт, а и към спорта като цяло, който може би в последно време не заема водещо място в интересите на хората“, казва Александров в специално интерво са chernomore.bg

Той е носител на редица отличия от национални и международни състезания и един от най-успешните ни представители в този спорт. Сред големите му постижения са европейската титла в абсолютна категория в отворената дивизия за мъже през 2018-та.

„Силните школи в България са предимно от София, нашата школа във Варна е единствената извънстолична, която има международни успехи. Други клубове има също в Монтана и Благоевград. В международен аспект силите в Европа са скандинавските страни, Англия и Полша. В Полша има най-значителен брой състезатели и най-голяма част от тях са с черни колани“, разказва Александър.

Варненецът се занимава и с треньорска дейност вече 5 години.  „Имаме от 4- до над 50- годишни. Професионални състезатели сме само аз и колегата ми  Радослав Букоров. В клуба имаме няколко полупрофесионалисти, които участват на европейски първенства, това са още 5-6 души. Масово хората, които тренират в нашия клуб, са любители, които също участват на състезания, разбира се, просто от по-нисък ранг. Детският ни отбор е много добър и се разраства непрекъснато. Надяваме се от него да излязат състезатели, които някой ден да надминат нашите успехи!“, посочва още Александров.

Цялото интервю на Полина Петрова с Александър Александров може да прочетете ТУК.